top of page

Om TREseminaret

skrin.JPG

TREseminaret på Dovre tilbyr kurs med fokus på tradisjon, teknikk og kunnskap innen tre og tradisjonshåndverk. TREseminaret vil gi deg som deltaker et solid faglig utbytte, og gi en anledning til å møte andre med felles interesser og i samme bransje. Du kan bygge nettverk for deg selv eller din bedrift og ha det hyggelig i inspirerende omgivelser.

Seminaret går av stabelen i uke 17 hvert år og var første gang arrangert i 2005. 
 

Før pandemien samla det seg gjerne 100-120 håndverksinteresserte på TREseminaret. Disse er fra Norge, men også fra Skandinavia og fra «det store utland». På grunn av smittevern, har vi under pandemien redusert til rundt 70 personer involvert, spredd på stor campus, ulike hus og ute i skogen. Vi øker deltagerantallet litt i år, men deltakere skal være trygge på at smittevern blir ivaretatt. 

Her kan du se et videoklipp fra kursaktiviteten under TREseminaret 2018. 

Seminaret starter tirsdag og avsluttes søndag. Det består av en rekke håndverks- og husflidskurs på tre og fire dager utover i uka samt tilbud om foredrag på kveldstid. Foredrag holdes på Toftemo Turiststasjon.

TREseminaret legger vekt på å være et arrangement der hele familien kan delta. I helga kan de voksne gå på kurs mens det i regi av Husflidskonsulenten i Hedmark blir tilrettelagt for egne aktiviteter for barn.

Lunsj og middag er inkludert i kursavgiften.
Lunsj er matpakke som spises på Hjerleid, middag serveres på Toftemo Turiststasjon.

TREseminaret legger også vekt på formidling av tradisjonshåndverk til barn og unge, og har flere egne opplæringstilbud tilpasset denne målgruppen. 

Under TREseminar er det gjerne årlige aktuelle utstillinger som reflekterer kursene eller tema for seminaret. 

Seminaret, kursene og utstillingene er lokalisert på Hjerleid og i Bygningshistorisk park på Dovre. Foredragene holdes på Toftemo turiststasjon, alt i nærheten av Dovre sentrum.

bottom of page